2017. december 9., szombat

Yuri!!! on Christmas 2. fejezet

2. MeglepetésYuri Plisetsky, a tizenhat éves, s immár senior műkorcsolyázó hitetlenkedve ült a kanapéján, egy dobozt tartva maga előtt, melyben a karácsonyi ajándéka volt… Viktortól és Yuuritól. Mikor kibontotta, komolyan fontolóra vette, hogy visszaküldi nekik, de minél tovább nézegette, annál jobban megtetszett neki, noha ezt soha nem vallaná be senkinek, még akkor sem, ha a korcsolyázásról kellene lemondania.

A dobozban egy cicafüles és mintás kigurumi volt. Lassan kiemelte a ruhadarabot, majd megforgatta, s végül úgy döntött, hogy fölveszi. A szobájában lévő hatalmas tükör előtt méregette magát, és maga is meglepődött, hogy alig néhány másodperc alatt a szívéhez nőtt. Azt tervezte, hogy egész nap ebben lesz, hisz úgysem látja senki.

Pattogatott kukoricát csinált, töltött hozzá egy pohár kólát, majd beült a TV elé, hogy megnézzen egy filmet a kedvencei közül. Annyira beleélte magát, hogy mikor bekopogtak a lakása ajtaján, megfeledkezve arról, hogy mi is van rajta, odasétált, hogy ajtót nyisson.

– Szia, Yura! Remélem, nem…

Yuri meglepetten pislogott, mikor meglátta kazak barátját az ajtóban, Otabek pedig fülig pirult, s hamar kiderült, hogy nem azért, mert megpillantotta a szőkét, hanem mert végigmérte őt.

– O… Otabek…

– Yura…

Yuri hirtelen elfordult, a kezét az arcához szorítva, érezte, hogy még a nyaka is vörös. Otabek óvatosan mellé lépett, és a vállára tette a kezét, hogy valamennyire megnyugtassa.

– Ha tudom, hogy jössz, leveszem ezt az izét magamról.

– Yura…

– Várj, átöltözök!

Az orosz elindult a szobája felé, de Otabek karon ragadta, és maga felé fordította.

– Ne! – mondta, mire Yuri hitetlenkedve nézett vissza rá. – Aranyos.

– Tessék?

– Nagyon aranyos.

Az orosz elmosolyodott, majd felnevetett, és Otabek is így tett, aztán magához ölelte.

– Meglepetésnek szántam az érkezésem egyébként.

– Hát, eléggé megleptél!

– Pedig rosszul sikerült…

Erre mindketten felnevettek. A nap hátralévő részét a kanapén ülve töltötték üdítőt kortyolgatva, és Yuri kedvenc filmjeit nézve. Aztán a szőke felnézett a kazakra, s néhány másodpercnyi mosolygás után egyszerre hajoltak közelebb egymáshoz egy csókra.

Hiszen az első csók még meghittebb, ha karácsonykor történik.

1 megjegyzés: