2017. március 13., hétfő

Liebster Award


Avagy hozzám is elért.

Szabályok

Ismertesd a szabályokat!
Nevezd meg és linkeld be azt, akitől kaptad, és köszönd meg neki!
Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Jelöld meg azokat a blogokat, akiknek továbbadod!

Ezer hálám és egy kiló kenyér Babu Mirielnek az awardért, totál meghatódtam, mikor elküldted. :D Nem is szaporítom a szót, lássuk!


1) Hol szeretsz írni? Papíron, gépen, esetleg telefonon? 
Gépen és telefonon. Nincs bajom azzal, ha papírra kell, de utána túl sok macera begépelni wordbe. Jobban szeretem, ha a drága már eleve meg van nyitva, és ott kezdem. Ha pedig telefonon írok, akkor csak annyi, hogy a meglévő dolgokat kimásolom, és átküldöm a másik e-mailemre, onnan pedig beilleszte word-be. Hiába, a technika gyermeke vagyok/lettem. 

2) Hol szeretsz írni?
Magam nyugalmában. :D Egyébként bárhol, ahol rámtör az ihlet. Írtam már tanórán is (igen, papírra xD), itthon, mikor mindenki nyüzsög (olyankor füles be, és byebye világ), vagy ha apáéknál vagyok, és nincs laptop, akkor a kis JotterPadomba körmölök. Gyakorlatilag bárhol tudok írni, és van, amikor sehol. 

3) Hogyan tartod meg a suli-írás egyensúlyt?
Úgy, hogy passzívon vagyok. :D :D Engem alapjáraton nem igazán kötnek le a sulis dolgok, így pl. középiskolában is sokszor inkább írtam, mint tanultam. Most meg egyetemista vagyok, és kicsit lazább a rendszere, szóval egyszerűbb volt a kettőt összhangba hozni. Így meg, hogy passziváltattam magam erre a félévre, pláne. :D Van most időm, mint a tenger. 

4) Küldtél már be írásodat iskolai versenyre? Ha igen, mi a tapasztalatod?
Soha nem csináltam még ilyet. Viszont egy osztálytársam (és egyben jó barátnőm) igen, és nyert is vele, volt alkotótáborban is. Tök jó dolog lehet, de én egyelőre maradok a fanficeknél. ^^

5) Milyen műfajban szeretsz alkotni?
Ahogy az a Rólam részlegben olvasható, imádom a fluffos világokat lerombolni, vagyis a depresszív, dráma műfaj a szakterületem, de ugyanilyen jónak tartom magam a paródiák terén is. A The Slytherins c. Harry Potter paródiám első része egész nagy sikernek örvend a Merengőn. :D De igazából tudok fluffos, szerelmes sztorikat is írni. :) 

6) Mit tanácsolnál egy kezdő bloggerinának? Mit egy haladónak?
Én is kezdő vagyok, így csak annyit, hogy ELŐRE ORSZÁG NÉPE! Ha blogolni akar valaki, akkor tegye, a legtöbb website buildernek minden témához van már felülete, legyen szó fotográf tartalmakról, élményekről vagy épp saját művekről. És mint kezdő, nem nagyon tudok haladóknak mit mondani, ők viszont biztos tudnának nekem. :D 

7) Film vagy sorozat?
Mindkettő. Ha van jó, akkor jöhet bármelyik. (Meg persze animék, woohoo~)

8) Regény vagy novella? Esetleg mindkettő?
Olvasni vagy írni? :D Mert olvasni inkább regényeket szeretek (Stephen King ftw), írni viszont bármelyiket. Attól függ, mihez van ötletem, vagy írás közben mivé forrja ki magát a dolog. Volt már, hogy egypercesből lett regény. x"D

9) Tervezel valamit kezdeni az írással, vagy marad hobbi?
Tervezek, más kérdés, hogy összejön-e. :D Író akarok lenni, de az biztos, hogy nem idehaza fogom elkezdeni.

10) Van olyan műved, amit később megbántad, hogy publikáltad?
Hogyne volna. :D Egy Drarry írás, életem első próbálkozása a drágákkal. El nem hinnéd, milyen pocsék volt. xD A Merengőn csúfoskodott egy évet, aztán leszedtem. Újra akarom írni, de nem tudom már, mi lesz belőle. A minap olvastam el a gépemen meglévő fejezeteket, és sírva nevettem magamon. :D Arra azért jó, hogy lássam, mennyit fejlődött az írásstílusom. 


Nem is tudom, szerintem nincs is tíz ember, akit jelölni tudnék. Nem is követek annyi blogot. NEM IS ISMEREK ANNYIT. XD Azt sem tudom, hol járt már az award, és hol nem. 

Az én jelöltem Susie lesz, mert kölcsönösen fárasztjuk egymást a mémekkel, meg mert sok Viktuurit ír a népnek. A Vikrisért meg pláne ezer hála. :D

1) Mikor kezdtél el írni, miért és milyen műfajban?
2) Átlagosan mennyi időt töltesz írással?
3) Mikor kezdtél blogolni és miért?
4) Hol máshol találhatoak még meg az írásaid?
5) Inkább nappal vagy este szeretsz írni?
6) Mi a legfőbb ihletforrásod?
7) Akarsz egyszer publikálni is, vagy maradsz a ficeknél?
8) A legelső fandom, amiben írtál?
9) Mi a tanácsod egy kezdő írónak?
10) Csak hogy legyen egy ilyen is: kik a top 3 OTP-d? :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése